Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Tulevaisuudessa on trendikästä kuulua kaukolämpöverkkoon

Jouni Kartano, kaukolämpöjohtaja, Rauman Energia Oy
Jouni Kartano, kaukolämpöjohtaja, Rauman Energia Oy.

Kaukolämpö on asiakkaalle varma, luotettava ja huoleton lämmitystapa, mutta siihen monien ymmärrys kaukolämmön osalta päättyykin. Kaukolämpöä pidetään selviönä, joka tulee sieltä jostain – kuin raha pankkiautomaatista.

Kaukolämmön itsestäänselvyys on meille toisaalta hyvä ja toisaalta huono asia. Varma, luotettava ja huoleton kaukolämpö palvelee asiakkaitamme päivästä päivään, mutta koska periaatteessa näkyvää on vain lasku, on muiden alan toimijoiden helppo kilpailla kaukolämpöä vastaan aggressiivisilla ja valitettavan usein myös katteettomilla lupauksilla.

Paikallisesti on ongelmallista, että otsikoihin nousevat usein suurten kaupunkien huolenaiheet, jotka eivät näillä seuduilla päde.

Osa asiakkaista on hyvinkin tietoisia eri lämmitysmuodoista, mutta usein on myös niin, että loppukäyttäjät tietävät kaukolämmöstä vähän. Paikallisesti on ongelmallista, että otsikoihin nousevat usein suurten kaupunkien huolenaiheet, jotka eivät näillä seuduilla päde. Kaukolämpö mielletään usein ympäristön kannalta huonoksi valinnaksi, vaikka totuus esimerkiksi Raumalla on täysin päinvastainen. Moni ei nimittäin tule ajatelleeksi, että lämmön ja sähkön yhteistuotanto on varsin tehokasta, ja koska käytämme uusiutuvia polttoaineita, on kaukolämpö paikallisesti hyvinkin ympäristöystävällistä. Tätä haluamme tuoda jatkuvasti viestinnässämme esiin.

Uskallan luvata, että tulevaisuudessakin kaukolämpöasiakkaat voivat nauttia kilpailukykyisestä, luotettavasta, ympäristöystävällisestä ja helppokäyttöisestä kaukolämmöstä.

On ollut erittäin mielenkiintoista seurata kuluneet kymmenen vuotta energia-alan murrosta aitiopaikalta. Katse on nyt suunnattu asiakkaiden palvelemiseen sekä tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen. Raumallakin olemme pyrkineet tuomaan kaukolämpöön lisää asiakaslähtöisyyttä. Haluamme olla mukana entistä tiiviimmin asiakkaan miettiessä energiapalveluiden kokonaisratkaisua. Tulevaisuudessa voi olla kyse esimerkiksi olosuhteen myymisestä, kun tekniikan ja digitaalisten laitteiden kehittyessä syntyy valtavasti uusia mahdollisuuksia.

Uskallan luvata, että tulevaisuudessakin kaukolämpöasiakkaat voivat nauttia kilpailukykyisestä, luotettavasta, ympäristöystävällisestä ja helppokäyttöisestä kaukolämmöstä.

Toimii.

Kesäisin terveisin,

Jouni Kartano, kaukolämpöjohtaja
Rauman Energia Oy

  • Tutustu Rauman Energian kaukolämpöön tästä.