Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Soukaisten tilan rehuvaraston katolle 66 aurinkopaneelia

Sari ja Jyrki Soukainen
Sari ja Jyrki Soukainen näkevät aurinkopaneelit ensisijaisesti ympäristötekona.

Vasaraisilla Jyrki Soukainen tutkailee puhelimensa näyttöä innokkaasti ja huomaa hiilijalanjäljen jo pienentyneen.

–Ja olemme säästäneet jo neljä euroa rahaa, Jyrki hymyilee.

Soukaisten tilan rehuvaraston katto on saanut edellisenä päivänä ylleen 66 aurinkopaneelia. Paneelien tuottaman energian odotetaan kattavan parhaimpina kuukausina noin kolmanneksen kaikesta Soukaisten tilan energiantarpeesta.

Soukaisten kiinnostus aurinkoenergiaan on syttynyt jo useita vuosia sitten. Taloudellisen kannattavuuden ohella myös ympäristöasiat saivat harkitsemaan investointia. Soukaiset korostavat, että maatilojenkin pitää miettiä keinoja, joilla tulla ilmastoasioissa vastaan.

Jyrki Soukainen, Vasarainen
Lehmien aktiivisuutta tarkkaillaan kaulapannassa olevan aktiivisuusmittarin avulla ympäri vuorokauden. -Vaikka toiminta on pitkälti automatisoitua, ihmistyötä riittää noin kymmeneksi tunniksi per päivä, Jyrki kertoo.

Laitoin tarjouspyyntöjä useammalle toimijalle. Sain paikalliselta energiayhtiöltä parhaan tarjouksen. Oli muutenkin luonteva ratkaisu ottaa paneelit paikalliselta toimijalta.

Soukaiset tekivät lopullisen investointipäätöksen viime vuoden syyskuussa.

–Laitoin tarjouspyyntöjä useammalle toimijalle. Sain paikalliselta energiayhtiöltä parhaan tarjouksen. Oli muutenkin luonteva ratkaisu ottaa paneelit paikalliselta toimijalta. Näen, että se tuo luotettavuutta ja mahdollistaa tulevaisuudessa järjestelmän kehittämistä, Jyrki sanoo.

Laajempi juttu Soukaisten tilasta julkaistaan toukokuun 2019 painetussa asiakaslehdessämme.

  • Tutustu Lännen Omavoiman aurinkosähköjärjestelmiin tästä.

Jyrki Soukainen, aurinkopaneelit
Soukaisten tila on otollisella paikalla aurinkoenergian hyödyntämistä ajatellen.