Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Hyvä investointi: Muuvilan broileritilalle asennettiin kesällä aurinkopaneelit

Juha Muuvila teki alkukesästä päätöksen, joka osoittautui kuumina kesäpäivinä erinomaiseksi. Muuvilan broileritilalle asennettiin aurinkosähköjärjestelmä pitkälti viilentämisen takia.

– Tällaisen broileritilan sähkönkulutus koostuu hyvin pitkälti ilmastoinnista. Mitä lämpimämpää on, sitä enemmän ilmastointia tarvitaan. Auringonpaiste ja meidän sähkönkulutus kulkevat käsi kädessä, Juha Muuvila sanoo.

Näin ollen uudet aurinkopaneelit tulivat todella tarpeeseen kuumana ja aurinkoisena kesänä, mutta mikä sai Muuvilan tekemään päätöksen investoinnista juuri tänä vuonna?

– Ainahan me mietimme, miten tilaa voisi kehittää. Aurinkosähköjärjestelmät ovat kehittyneet huimasti viime vuosina, joten ajattelimme, että nyt voisi olla oikea hetki.

Juha Muuvila sanoo, että päätöksentekoa vauhditti se, että hänelle tutulla Lännen Omavoimalla oli tarjota laadukas ratkaisu ja asiantuntemusta.

– Ajattelin, että asioiminen Lännen Omavoiman kanssa on turvallinen tie lähteä mukaan tähän, koska kyseessä on tuttu ja paikallinen yhtiö.

Muuvila pitää tärkeänä sitä, että myyntitilanteessa on käytössä asiantuntemusta, jotta asiakkaalle löytyy juuri sopiva ratkaisu.

– Myyntitilanteessa tarkasteltiin meidän sähkönkulutusta ja sen perusteella tehtiin ratkaisu, joka sopii mahdollisimman hyvin juuri meidän tarpeisiimme. Siltä näyttää, että tässä on onnistuttu hyvin, Muuvila kiittelee.

Hän kiittelee myös asennuksen sujuvuutta, nopeutta ja siisteyttä.

– Kun teimme päätöksen ja tilauksen, niin ei mennyt kahta viikkoakaan, kun paneelit olivat jo katon päällä.

Maatalouden investointituki

Lännen Omavoiman myyntipäällikkö Juha Ahokas muistuttaa, että nyt on hyvä aika hakea maatalouden investointitukea.

– Kun tuki on valmiiksi haettu, päästään laitteistoa asentamaan keväälle 2019, Ahokas sanoo.

Tuki on tällä hetkellä 40 prosenttia investoinnista ja investoinnin on oltava vähintään 17500 euroa. Nykyisellä aurinkosähköjärjestelmien hintatasolla se tarkoittaa noin 16 kWp:n järjestelmää.