Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Muista: Pyöräily säästää energiaa

Pyöräily säästää energiaa
Raumalaislapset koulumatkalla elokuussa 2018.

Pyöräily kohottaa kuntoa. Samalla pyöräily on energiaa säästävä ja päästötön tapa liikkua. Varsinkin hyvillä ilmoilla kannattaa jokaisen miettiä, voisiko autolla liikkumista korvata pyöräilemällä. Ja jos pyöräily tuntuu raskaalta, saattaa sähköavusteinen pyörä olla oikea ratkaisu.

Varsinkin kaupungeissa pyörä on usein nopein vaihtoehto muutaman kilometrin matkoilla. Samalla saa nauttia ulkoilmasta ja maisemista aivan eri lailla kuin autoillessa. Pyörälle löytää aina myös ilmaisen parkkipaikan.

Pyöräily esimerkiksi herättää mukavasti töihin eivätkä kaupunkien ruuhkaisimmatkaan paikat häiritse etenemistä. Pyöräily on tietenkin myös huomattavasti autoilua edullisempaa.

Pyöräily säästää hiilidioksidipäästöjä

Viiden kilometrin työmatkapyöräily puoli vuotta säästää jopa yli 210 kiloa hiilidioksidipäästöjä. Jos pyöräilet viiden kilometrin työmatkasi puoli vuotta polkupyörällä, kertyy vuodessa kodin ja työpaikan välille pyöräilykilometrejä lähes 1300.

Jos nämä ajot tehdään autolla, tarvitaan noin 10 puuta sitomaan matkoista aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ilmakehästä. Autolla kulkien tuotat näiden puolen vuoden työmatkojen aikana noin 210 kiloa hiilidioksidipäästöjä.

  • Tilaa Omaa voimaa -uutiskirje tästä.