Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Laura Ruohola: Pyhäranta on koti

Laura on intohimoinen lukija, mutta viime aikoina se on vähän jäänyt kiireen vuoksi.
Laura on intohimoinen lukija, mutta viime aikoina se on vähän jäänyt kiireen vuoksi.

Vuonna 1995 Laura Ruohola aloitti Ylen urheilutoimituksessa. Sen jälkeen hän on toiminut tv-juontajana, projektijohtajana asuntomessuilla, yrittäjänä ja nyt Keskustan viestintäpäällikkönä. Arki pyörii pitkälti Helsingissä, mutta sydän on edelleen Pyhärannassa.

Olet syntynyt Pyhärannassa – millainen merkitys kotiseudulla on sinulle?

– Älyttömän iso. Helsinkiin lähtiessä lähden nimenomaan Helsinkiin. Pyhärantaan tullessa tulen kotiin. Olen ehdottomasti aina ollut pyhärantalainen, ihodelainen ja raumalainen, se on ollut itsestään selvää. Kotiseuduilla tulee käytyä paljon, sillä täällä asuu koko suku ja on myös tärkeä mökki. Rakastan maaseutua yli kaiken.

Mitkä ovat suosikkiasioitasi mökillä?

– Ehdottomasti meri ja sauna. Olen aina pitänyt uimisesta todella paljon ja on mukavaa, että on mökki ja uintimahdollisuus. Täällä pääsee mukavasti myös kävelemään ja nauttimaan metsän rauhoittavuudesta. Pitäisi varmaan olla aktiivinen marjojen poimija, mutta jos ihan rehellisesti puhun, niin paljon epämiellyttävämpää puuhaa en tiedä kuin mustikoiden poimiminen. Se ei etene mihinkään.

Olet tehnyt töitä muun muuassa urheilutoimittajana, TV-juontajana, yrittäjänä ja viestintäpäällikkönä. Onko uraltasi jäänyt mieleen jotain yksittäistä vahvasti mieleen painunutta muistoa?

– Paljon on outoja, hauskoja ja muita tarinoita syntynyt. Ehkä hulluin yksittäinen itse aiheutettu asia oli se, kun laitoin pystyyn ensimmäisen Laura R. -kesäkaupan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kaupanteosta tai vaatebisneksestä. Yhtäkkiä sain vain vahvan näkemyksen siitä, että minun pitää saada Vanhaan Raumaan kauppa. Olen jossain määrin aika yrittäjähenkinen, ja heti kun on täysin oman itsensä herra ja saa tehdä oman intuition mukaan, niin se on aika hieno fiilis.

Olit Ylellä 10 vuotta urheilutoimittajana. Vieläkö veri vetää urheilun pariin?

– Urheilutoimittajan sydän on edelleen vahva. Siitä lähtisinkö suoraan näiltä kantimilta takaisin urheilutoimittajaksi, en osaa sanoa. Toisaalta toki sen verran urheilun kanssa olen koko ajan tekemisissä, että kovin helppo minun on hypätä urheilutoimittajan saappaisiin ja lähteä tekemään erilaisia projekteja. Olen aina sanonut, että eihän se oikeastaan edes ole työtä, kun seuraan urheilua kuitenkin – rakkaudesta lajiin.

Miten urasi on kasvattanut sinua ihmisenä?

– Varmuus on tietenkin tullut kaikkeen tekemiseen. Tavallaan sitä on ihan sama ihminen kuin aina, mutta ihmiset muuttuvat vanhetessaan – yllättävän paljonkin. Joskus sitä miettii, että ihan käsittämätöntä mihin vuodet menevät. Se on kuin eilinen päivä, kun menin Ylen urheilutoimitukseen, ja siitä on nyt 24 vuotta. Sitä en kyllä voi sanoa, etten tässä ajassa olisi paljoa ehtinyt tehdä. Monet miettivät, mitä kaikkea olisi pitänyt tehdä, mutta sitä minä en juuri pohdi. Oli aikanaan iso päätös, että uskalsin lähteä Yleltä. Lähtö kirpaisi syvältä, mutta silti minulla oli vahva käsitys siitä, että tämä päätös pitää tehdä. Ilman sitä päätöstä en olisi ikinä päässyt tekemään esimerkiksi sisustamista ja T.i.l.a.-sisustamisohjelmaa. Lähtö oli ehkä kovin yksittäinen ratkaisu elämässäni, mutta vastavuoroisesti myös samalla yksi onnistuneimmista.

Olet huhtikuusta 2018 lähtien toiminut Keskustan viestintäpäällikkönä. Millaista työsi on tällä hetkellä?

– Monivivahteista ja kiireistä. Poliittisessa puolueessa, riippumatta siitä mikä puolue, pääsee näkemään yhteiskunnallisia vaikutusmekanismeja. Keskusta toki oli ensimmäisen vuoteni ajan valtaa pitävä pääministeripuolue, joka toi vielä lisävivahteen. Ilman tätä työtä en olisi koskaan saanut tällaista näkemystä ja ymmärrystä siitä, miten politiikka, valtion hallinto, valtiovalta ja lainsäädäntöasiat toimivat.

Terveisesi Omaa voimaa -lehden lukijoille.

– Vaikka kesä on ihan jees, niin mielestäni syksy ja talvi ovat ihmisen parasta aikaa. Syksyllä on ihanaa, kun saa ensimmäisen kerran laittaa lämpimämpää vaatetta päälle ja nauttia syksyn väreissä. Samalla odottaa ja toivoo, että kävisi tuuri ja tulisi oikein kylmä ja runsasluminen talvi. Haluankin siis toivottaa kaikille vuoden parhaita vuodenaikoja, syksyä ja talvea!

Laura käy kotiseudullaan Pyhärannassa usein, sillä siellä asuu koko suku ja on myös hänelle tärkeä mökki.
Laura käy kotiseudullaan Pyhärannassa usein, sillä siellä asuu koko suku ja on myös hänelle tärkeä mökki.

Parhaat tavat irrottautua kiireisestä arjesta:

  1.  Liikkuminen
    Parasta ovat tosi kova hikiliikunta tai reilun parin tunnin kävely. Tykkään simppelistä kävelystä tosi paljon ja voisin kävellä vaikka miten paljon. Ikävä kyllä en ole vielä löytänyt elämääni täydellisiä kävelylenkkareita.
  2.  Kaupunkipyöräily
    Helsingissä tykkään silloin tällöin ottaa kaupunkipyörän alleni ja vain lähteä ajelemaan. Puolituntia saa ajaa yhdellä pyörällä, joten ajan ensimmäisellä sen puolituntia ja sen jälkeen vaihdan toiseen.
  3.  Lukeminen
    Ennen olisin lähtenyt nopeasti viikonlopuksi Pariisiin tai Kööpenhaminaan. Nykyinen minä koittaa kuitenkin löytää ne arvot jostain sellaisesta asiasta, joka ei aiheuta ilmastolle haittaa. Matkustamisen sijaan vastaan siis lukeminen. Olen intohimoinen lukija, mutta viime aikoina se on vähän jäänyt kiireen vuoksi. En pidä siitä, että ehdin lukemaan pari sivua kerralla, vaan haluan ehtiä kunnolla uppoutumaan kirjaan.