Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Latauspalveluja paikallisesti

Juha Viherjälaakso
Rauman Energian kehitysjohtaja Juha Viherjälaakso näyttää seinälle asennettavaa latauspistettä.

Sähköautojen määrä on kasvussa, joten latauspisteitä kaivataan lisää. Lännen Omavoima tarjoaa paikallisia latauspalveluita yhteistyössä valtakunnallisen sähköautojen latausoperaattorin Liikennevirta Oy:n kanssa.

Julkisten latauspisteiden ohella uusia vaihtoehtoja ovat kiinteistöjen omistajille tarjottavat latausratkaisut. Ne soveltuvat muun muassa hotelleihin ja kauppoihin, mutta myös omakotitaloihin ja taloyhtiöihin.

-Älykkäässä sähköautojen latausratkaisussa on se etu, että latauslaite voidaan määrittää julkiseksi. Vaihtoehtoisesti käyttäjät voidaan määritellä myös erikseen. Jos latauspisteestä tehdään julkinen, latauslaitteen haltija voi määritellä latauksen hinnan, kertoo Rauman Energian kehitysjohtaja Juha Viherjälaakso.

Latauspalvelu on suunniteltu mahdollisimman helpoksi kiinteistön omistajalle. Sähköautoilijat maksavat oman latauksensa käytön mukaan ja taloyhtiölle hyvitetään automaattisesti käytetty lataussähkö. Näin latauskustannukset kohdentuvat oikein esimerkiksi työsuhdeautojen latauksissa.

-Palvelu auttaa kiinteistöjen omistajia ja isännöitsijöitä valmistautumaan latauspalvelujen jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Samalla mahdollistetaan se, että kiinteistöjen omistajat voivat halutessaan olla mukana laajentamassa julkista latausverkkoa, sanoo Juha Viherjälaakso.

Lisätiedot älykkäistä sähköautojen latausratkaisuista Lännen Omavoiman asiakaspalvelusta (02) 880 0 880
tai Lännen Omavoiman nettisivuilta.