Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Kesäiloa parvekkeelle ja terassille

Kuuma kesäpäivä. Parvekkeella on kenties silmiä hivelevä kukkaloisto ja ihanat yrtit houkuttelevat ruoanlaittoon. Veden hiljainen solina kruunaa rentouttavan ajanvieton parvekkeella. Sähkökäyttöinen vesiaihe on ihana katseen- ja mielenvangitsija.

Moni kaipaa rentouttavaa veden solinaa. Sähkökäyttöisiä vesiaiheita – patsaita ja putouksia on nyt mukavasti tarjolla. Ne sopivat myös yrityksiin.

Onko sinulla jo edullinen sähkösopimus?

Sisäsuihkulähteissä on kiinnitetty erityistä huomiota veden kauniiseen solinaan sisätiloissa, mutta kesäkaudella niitä voi käyttää myös parvekkeella tai terassilla. Valittavissa on useita upeita ja laadukkaita kokonaisuuksia.

Vesiaihe sisälle tai ulos

Toimitusjohtaja Jouko Kauppi Biro Oy erikoiskaupoista kertoo, että ero sisä- ja ulkovesiaiheissa tulee pääosin sähköistyksestä; onko sähköistys tehty ulos vai sisälle (IP-luokitus).

– Sisällä pienet suihkulähteet kosteuttavat myös huoneilmaa. Vaikutus tuntuu etenkin vesiaiheen läheisyydessä ja niiden lähelle sijoitetut kasvit nauttivat erityisesti pienestä lisäkosteudesta ilmassa. Suihkulähde voi vaikuttaa myös sähköisyyden poistumisena (ionisaatio).

– Vesiseinä on ilman parantaja kotona tai vaikkapa yrityksen aulatiloissa.

Sisäsuihkulähde ja keidasvalaisin tuo hyvää mieltä, kosteuttaa ja parantaa ilman laatua ja veden hiljainen solina rauhoittaa mieltä.

Vesiseinä ilmankostuttimena

Vesiseinissä yhdistyy moderni arkkitehtuuri ja veden energia. Vesiseinien toiminta ilmankostuttimena perustuu niiden suureen pinta-alaan.

Moni sanoo, että vesiaihe tekee hyvää kuivalle iholle, kasveille sekä atooppiselle ihottumalle.

– Myös spa-henkiset kylpyhuone- ja saunatilat ovat suosittuja ja FengShuin opit voi kätevästi viedä näin parvekkeelle asti.

Osa malleista on saatavana ulkokäyttöön soveltuvana, jolloin sähköosien IP-luokitus on tehty ulos soveltuvaksi. 

Parvekkeen kastelujärjestelmä pitää huolen kasveista ja kukista myös poissaollessasi.
Sähkökäyttöinen kastelujärjestelmä on lomalaiselle iso apu.

Rauhallisesti virtaavaa vettä

Jouko Kauppi kertoo, että kodeissa on suositeltavaa käyttää rauhallisesti virtaavaa vettä.

– Runsasvetisemmät ja aktiivisemmat vesimuodot sopivat liikeyrityksille sekä ulkotiloihin. Myös valaistus tuo rauhaa, ehkä hitusen taianomaistakin tunnelmaa.

Vesiaiheen laatuun ja ominaisuuksiin kannattaa perehtyä. Kalliimmissa laitteissa toimii myös huolto.

– Kotiin sopiva vesiaihe on vielä monelle tuntematon asia, mutta niiden muotokieli, hiljainen ja pehmeä veden solina ihastuttaa varmasti. Useisiin vesiaiheisiin voi liittää ympärille myös kasveja, jolloin kokonaisuus on kuin sadusta. Vesiaiheiden hintahaarukka vaihtelee. Pöytämallien hinnat alkavat noin sadasta eurosta ja järeät, yrityksiinkin sopivat design vesiseinät maksavat tuhansia.

Parvekkeelle jo tänä kesänä sähkökäyttöisiä ilon ja hyödyn tuojia – ötökkäsieppari, valaistus, kastelujärjestelmä ja tietysti sähkögrilli.

Novara Zinc Metal -suihkulähde

Moderni ja suoralinjainen suihkulähde tai kuvaavammin vesiseinä kimaltelee kauniisti ja toimii katseenvangitsijana kodin tai yrityksen sisustuksessa. Putoava vesilähde heijastuu valaistuna kauniisti. Suihkulähde painaa 10 kiloa ja siihen kuuluu pumppu, 10 metriä sähkökaapelia ja LED-valaistus valuvalle vedelle. Ovh 449 euroa. Hinnat vaihtelevat tarjousten mukaan.

Mandala vesilähde, suihkulähde pöydälle

Elinvoimainen - Vesi putoilee alas elävästi useamman tason verran. Tämä Feng Shui-sisälähde luo ympärilleen elinvoimaisen keitaan, joka tuo hyvinvointia ja menestystä. 
Pyörivä pallo luo valon läpi heijastaen liikettä ympäristöönsä.
Perinteisen Feng Shui uskomuksen mukaan virtaava vesi symboloi energiaa (Chi). Hinta 179 e.

Chrystall temple -suihkulähde

Tässä suihkulähteessä on LED-valaistus ja korkeus on 89 cm. Suihkulähde sopii terassille tai kivetylle puutarha-alueelle. Temppelinmuotoinen 23 kiloa painava suihkulähde on valmistettu kestävästä polyresiinistä. Suuri LED Chrystal pallo sisältyy tuotteeseen ja tilata voi myös uusia palloja. Mukaan tulee vesipumppu, 10 metriä sähkökaapelia ja sarja LED-valoja. Tuotteen ovh on 495 euroa. Hinnat vaihtelevat tarjousten mukaan.

Trentino vesiaihe

Suihkulähde on ihana parvekkeella ja syksyllä sisätiloissa. Sopii myös yrityksiin. Hinta noin 100 euroa.

Kastelujärjestelmä on hyvä hankinta

Sähkökäyttöinen kukkien ja kasvien kastelujärjestelmä on hyvä apu lomailijalle ja on myös niin helteisiä parvekkeita, että jo päivä ilman kastelua voi käydä kohtalokkaaksi. Sähkökäyttöinen kastelujärjestelmä kastelee jopa lähes 40 kasvia ja niiden ovh on noin sadan euron luokkaa ja niitä on myynnissä esimerkiksi rautakaupoissa ja netissä.

Lämpöä parvekkeelle viileinä kesäiltoina

Terassin ja parvekkeen viihtyisyyttä voi parantaa säteilylämmittimillä viileinä päivinä ja iltoina.

Huomioi muutama asia, jos päätät hankkia lämmittimen näihin tiloihin.

  • Lämmittimen pitää olla ulkokäyttöön sopiva

  • Soveltuvuus ulkokäyttöön selviää laitteen IP-luokasta (IP24, IP55) ja myyntipakkauksesta

  • Parvekkeelle riittää usein pieni 1000 watin infrapunalämmitin

  • Arvio sopiva lämmittimen koko asiantuntijan kanssa

  • Parvekkeella tai terassilla pitää olla maadoitettu ulkopistorasia lämmitintä varten

  • Asenna myös katkaisija, jolla voit ohjata pistorasiaa, niin sinun ei tarvitse aina irrottaa lämmittimen pistoketta pistorasiasta

  • Lämmitintä ei saa kytkeä sisältä vedettävään sähköjohtoon

  • Taloyhtiössä pistorasian asennuttamiseen tarvitaan taloyhtiön lupa

  • Varmista lasitetun parvekkeen tai terassin tuulettuvuus

Terassit ja parvekkeet kannattaa varustaa ajoissa sähkökäyttöisellä infrapunalämmittimellä.

Pistorasioissa on eroja

Pistorasioita syöttävissä vanhoissa sähköasennuksissa ei yleensä ole vikavirtasuojakytkintä sulakkeiden lisänä. Tällainen hyvä ja hyvin herkkä suojalaite on asennettu uudisasennusten ulkopistorasioiden suojaksi 90-luvun puolivälin jälkeen ja usein myös vanhempiin taloihin, jos sähköjärjestelmään on tehty muutoksia tai lisäyksiä.

Onko sinulla jo edullinen sähkösopimus?

– Vikavirtasuoja kannattaa lisätä vanhojen talojen sähköjärjestelmiin.

Sähkötöissä on käytettävä sähköoikeudet omaavia sähköalan ammattilaisia.