Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

K-Supermarket Laitila investoi sähköauton latauspisteeseen

K-Supermarket Laitila
Kauppias Raimo Saarinen on tyytyväisenä havainnut, että uudella sähköautojen latauspisteelle on riittänyt kesän aikana käyttäjiä.

Latauspisteen hankinta on ollut minulla mielessä ja nyt kun sitä tarjottiin paikallisesti ja helposti, niin innostuin heti.

K-Supermarket Laitilan kauppias Raimo Saarinen muistelee aikaa, jolloin hänen K-kauppiasuransa alkoi. Siitä on jo 35 vuotta.

-Silloin ei vielä mietitty sähköautojen latauspisteitä. Kyllä on maailma erilainen nyt ja moni asia on mennyt hienosti eteenpäin, Saarinen sanoo.

Kesäkuu 2018 jää K-Supermarket Laitilan historiaan ajankohtana, jolloin marketin pihaan asennettiin ensimmäinen sähköauton latauspiste. Lännen Omavoima toimitti kahden auton latauspisteen, Pömpelin, avaimet käteen -ratkaisuna.

-Latauspisteen hankinta on ollut minulla mielessä ja nyt kun sitä tarjottiin paikallisesti ja helposti, niin innostuin heti, Saarinen sanoo.

K-Ryhmä tiedotti kesäkuun alussa rakentavansa Suomeen koko maan kattavan sähköautojen latauspisteverkoston. K-ryhmän asiakkailla tehdyn tutkimuksen mukaan epävarmuus latauspaikoista on autojen hinnan ja toimintamatkan jälkeen kolmanneksi suurin este sähköauton ostamiselle.

-Tutkimuksen mukaan K-ryhmän asiakkaat kokevat kaupan luontevimmaksi paikaksi auton lataamiseen. Suurin osa asiakkaista toivoo suomalaiseen latausverkostoon nimenomaan lisää julkisia latauspaikkoja, Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman totesi K-Ryhmän tiedotteessa.

K-Supermarket Laitilan kauppias Raimo Saarinen uskoo, että käytännön hyötyjen lisäksi latauspisteellä on imagollista merkitystä.

-Olemme olleet ympäristökauppa vuodesta 2003 lähtien. Se tarkoittaa, että kierrätämme kaiken mahdollisen, joten kaatopaikalle päätyvä jätemäärä on minimaalinen. Sähköautoiluun investoiminen tukee ajatusta, että haluamme olla kehityksen kärjessä ja palvella hyvin sekä ympäristöystävällisesti.

K-Supermarket Laitila on sijainniltaan erinomainen sähköauton latauspisteelle, joten Saarinen uskoo investoinnin tulevan tarpeeseen. Uusi latauspiste on lisätty Virran latausverkon karttapalveluun ja lataaminen ”Supparin” pihassa on toistaiseksi ilmaista.

Virta K-Supermarket Laitila
Laitilan K-Supermarketin latauspiste sijaitsee erinomaisessa paikassa vilkkaan risteyksen läheisyydessä.

-Latauspisteen hankkiminen on hyvää jatkumoa muillekin investoinneille, joilla olemme pyrkineet parantamaan palvelua. Yrittäjänä mietin aina kokonaisuutta ja sitä, että saisimme rakennettua marketistamme hyvän palvelukokonaisuuden. Kaiken ei tarvitse heti alkaa tuottaa, vaan on paljon muitakin arvoja, Saarinen summaa.