Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Grilli kuumaksi - mutta lue ensin nämä vinkit!

1. Grilli kestää talvehtimisen ulkosalla tai varastossa, mutta keväällä sen kunto on syytä tarkastaa. Tutki sähkögrillin johdon pistotulpan ja säätimien sekä kaasugrillin painesäätimen ja letkun kunto grillin käyttöohjeen mukaisesti. Kaasuletkun voit asettaa vesiastiaan, jossa on saippuavettä. Kuplat paljastavat mahdolliset vuotokohdat.

2. Kuumenna sähkö-, kaasu- tai hiiligrilliä kansi suljettuna 200-300 asteessa, kunnes siitä ei nouse käryä. Kuumuus tappaa bakteerit, polttaa karstan ja helpottaa lian irrottamista. Vedä käsiin lämmöltä suojaavat hanskat ja harjaa pintaruoste sekä ruokajäämät ritilästä teräsharjalla. Vaihda huonokuntoinen ritilä uuteen – useimpiin grilleihin niitä saa varaosina.

3. Käytä kaasugrillin polttimot tai sähkögrillin vastukset päällä, että näet, onko joku niistä vaihtamisen tarpeessa. Kaasupolttimon ulkopinta puhdistuu puhtaalla teräsharjalla, sisäpuoli pulloharjalla. Grillin kopasta ja rasva-astiasta lika irtoaa muovilastalla raaputtamalla. Pese grillin kaikki pinnat astianpesu- tai grillinpuhdistusaineella ja sienellä ja huuhtele runsaalla vedellä.

Kuumenna grilliä jokaisen käytön jälkeen muutamia minuutteja täydellä teholla, jotta ruokajäämät palavat pois, ja puhdista ritilä teräsharjalla. Siivoa grilli muovilastalla, sienellä ja pesuaineella parin viikon välein. Grilli pysyy huomattavasti puhtaampana, kun muistat pyyhkiä ylimääräisen marinadin lihan pinnasta ennen grillausta.