Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Ensimmäinen sähköautokokemus

Kia Soul EV
Rauman Energian Susanna Tuominen opasti Hannu Bryggaren sähköautoilun pariin. Bryggare tilaa Omaa voimaa -uutiskirjettä ja voitti arvonnassa Kia Soul EV:n viikoksi käyttöönsä.

Raumalainen Hannu Bryggare voitti Lännen Omavoiman arvonnassa Rauman Energian Kia Soul EV -täyssähköauton viikoksi käyttöönsä. Hän pääsi ensimmäistä kertaa sähköauton rattiin.

-Erittäin mielenkiintoinen kokemus! Tykästyin heti etenkin kaupungissa liikkumiseen. Tasainen liikkeellelähtö, äänettömyys, mukava kiihtyvyys. Kuka kaupunkiautoa tarvitsee, niin kyllä sähköauto on siihen hieno peli, Bryggare kehuu.

Erittäin mielenkiintoinen kokemus! Tykästyin heti etenkin kaupungissa liikkumiseen. Tasainen liikkeellelähtö, äänettömyys, mukava kiihtyvyys.

Hän arvelee, että sähköautojen hinnat ovat suurin este niiden yleistymiselle. Myös pitkien matkojen taittaminen sähköautolla mietityttää.

-Pohdin reissua Tuuriin, mutta jätin kokeilematta. Sen sijaan Raision keikka tuli tehtyä ja hyvin se meni. Hieman kyllä paluumatkalla jännitti, että riittääkö virta kotiin asti. Luotin Kian mittariin ja se piti onneksi hyvin paikkansa ja pääsin hienosti perille.

Jos Bryggarella olisi sähköauto, hän kaipaisi latausratkaisuihin lisää selkeyttä.

-Tuntuu hieman liian kirjavalta, kun on eri toimijoiden latauspisteitä. Toivottavasti tilanne selkeytyy jatkossa ja latauksesta tulee helpompaa. Ja mikä tärkeintä, latauspisteitä tulee olla riittävästi ympäri Suomea, Bryggare sanoo.

Hän sai viikon aikana huomata, että sähköautoilijat pitävät hyvin toistensa puolta. Raumalla Kortelan ABC:lla hybridiautoilija teki pikalaturilla tilaa, jotta täyssähköautolla liikkeellä ollut Bryggare sai autonsa nopeaan lataukseen.

-Yhteenvetona voin sanoa, että oli hieno viikko sähköauton kanssa. Myös kaikki kyydissä olleet innostuivat sähköautoilusta. Mielenkiinto heräsi, mutta ihan vielä en aio lähteä autokauppaan. Mietityttäviä kysymyksiä ovat vielä ainakin pitkien matkojen sujuvuus, autojen hinta sekä jälleenmyyntiarvo, Bryggare luettelee.

  • Tilaa sinäkin Omaa voimaa -uutiskirje, niin osallistut automaattisesti arvontoihimme!
  • Lännen Omavoiman sähköautoilun latausratkaisuihin voit tutustua täällä.